ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με την εμφάνιση των εσωτερικών ή/και εξωτερικών χειλέων του αιδοίου τους. Κι αυτό επειδή μπορεί να είναι υπερμεγέθη και ασύμμετρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινότητά της. Μπορεί για παράδειγμα να αισθάνεται ενόχληση, όταν φορά στενά παντελόνια και κολάν, όταν ασκείται ή στις σεξουαλικές της επαφές. Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση, εκτός από ενόχληση, μπορεί να αισθάνεται γενικότερα αμήχανα για την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής, πράγμα που επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική της έκφραση. Κι όμως λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να δώσει η επιστήμη. Και πιο συγκεκριμένα, η αιδοιοπλαστική.

Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση που «σμιλεύει» την ιδιαίτερη αυτή περιοχή που είναι άμεσα συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά της. Επαναφέρει γρήγορα και εύκολα τα χείλη στο φυσιολογικό  τους μέγεθος, απαλλάσσοντας τη γυναίκα από τις άβολες καταστάσεις που περιγράφονται πιο πάνω.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιες είναι οι κυριότερες ενδείξεις της επέμβασης;

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν – λόγω κληρονομικότητας, ορμονικών διαταραχών, ενός δύσκολου φυσιολογικού τοκετού – δυσμορφίες στη γεννητική περιοχή. Όπως τα μικρά, μεγάλα ή χαλαρά χείλη του αιδοίου, η υπερτροφία ή/και ασυμμετρία κλειτορίδας, η διεύρυνση και χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό. Οι ανατομικές αυτές δυσμορφίες έχουν τεράστια σημασία, διότι δημιουργούν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά προβλήματα και επιβαρύνουν ψυχολογικά τη γυναίκα. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν ή ακόμα και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης λόγω της απογοήτευσης που νιώθει η γυναίκα για το σώμα της. Κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική της ζωή και στη σχέση με τον σύντροφό της. Επιπλέον, η σύγκριση με εικόνες στο διαδίκτυο εντείνει το αίσθημα της κακής εικόνας σώματος που αναπτύσσει η γυναίκα όταν αντιμετωπίζει κάποιο από τα προαναφερθέντα προβλήματα, σε αυτήν την απόλυτα ταυτισμένη με τη σεξουαλικότητά της περιοχή.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται με τη χρήση χειρουργικού laser CO2 τελευταίας γενιάς σε συνδυασμό με χειρουργικές τομές, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Χρησιμοποιείται μέθη (ελαφριά αναισθησία που γίνεται με ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων από τον αναισθησιολόγο), παράλληλα με τοπική αναισθησία.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1 έως 2 ώρες και γίνεται σε χειρουργική αίθουσα μέσα στην εξειδικευμένη κλινική μας.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Η επέμβαση είναι απολύτως ανώδυνη επειδή χρησιμοποιείται ειδική τεχνική με την οποία δεν ερεθίζονται οι νευρικές απολήξεις. Αυτό πρακτικά επιτυγχάνεται χάρη στον τρόπο αναισθησίας και τη χειρουργική προσέγγιση που επιλέγεται μετά από συζήτηση με την ίδια τη γυναίκα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της επέμβασης και πόσο διαρκούν;

Αποκαθίστανται τα ανατομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια ημέρα. Πιθανή μικρή ενόχληση στη χειρουργημένη περιοχή αντιμετωπίζεται με παυσίπονα (Depon, Ponstan). Σε σπάνιες περιπτώσεις,  μπορεί να υπάρχει ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα. Συνίσταται αποχή από έντονη φυσική άσκηση για 7-10 ημέρες και από σεξουαλικές δραστηριότητες για 20-25 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Αντενδείξεις;

Σε διαταραχές πήξης του αίματος, λήψη αντιπηκτικών, διαβήτη, ενεργή φλεγμονή (π.χ. εκδήλωση έρπη).

Συνδυασμοί επεμβάσεων / θεραπειών

Μπορεί να συνδυαστεί με κολποπλαστική, ανανέωση μεγάλων χειλέων με μεταφορά λίπους ή υαλουρονικού οξέως, θεραπεία αναγέννησης με Αυτόλογο PRP, Διεύρυνση του G-Spot, Πλαστική Περινέου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη
Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας, για να συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και για το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλατε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Θα μπορέσετε, επίσης, να κάνετε μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της επέμβασης που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και να πάρετε τις απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, που είναι να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με το χειρουργό σας
Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς και να συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και για το αποτέλεσμα που μια επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Η Θεραπεία – Η Επέμβαση
Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία / χειρουργείο
Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 • "Ο Δρ. Ναούμ είναι όχι μόνο ένας εξαιρετικός χειρουργός, αλλά και ένας ιδιαίτερα ζεστός άνθρωπος. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επιτέλους βρήκα τον άνθρωπο που με άκουσε και μου εξήγησε τις λύσεις που ταίριαζαν. Η ακράτεια με κρατούσε μακριά από πολλές καθημερινές μου δραστηριότητες, αλλά πλέον, χάρη στη θεραπεία που έκανα, η ζωή μου επανήλθε στην κανονική της μορφή."

  Μαρία Μ., 37 ετών
 • “Η απώλεια αίσθησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ήταν κάτι που ενοχλούσε πολύ το σύντροφό μου και με έκανε να ντρέπομαι. Διορθώνοντας αυτό, ανάκτησα την αυτοπεποίθησή μου και πλέον η ερωτική μου ζωή είναι απλά… τέλεια!”

  Χρυσή Κ.,41 ετών
 • “Ο πόνος που ένιωθα στην ευαίσθητη περιοχή δε μου επέτρεπε να φορέσω τα στενά παντελόνια που πάντα λάτρευα. Ούτε να κάνω γυμναστική ή ποδήλατο. Τελικά, η λύση ήταν πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμουν. Τώρα απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή της μέρας μου, κάνοντας ό,τι μου αρέσει!”

  Στελίνα Φ., 45 ετών
 • “Έχοντας γεννήσει 2 παιδιά και με το πέρασμα του χρόνου, κατέληξα να είμαι απογοητευμένη με την εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής μου. Δεν μπορούσα όμως να συμβιβαστώ με αυτό. Δεν ήθελα να το αφήσω έτσι. Ο Δρ. Ναούμ με άκουσε προσεκτικά και μου εξασφάλισε ένα αποτέλεσμα που δε θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να έχω. Χάρη σε αυτόν συνειδητοποίησα ότι τελικά είμαι ακόμα πολύ νέα και σκοπεύω να απολαύσω τη ζωή μου!”

  Λυδία Π., 52 ετών

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.

Start typing and press Enter to search