ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι ένα είδος κλινικής κατάθλιψης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες και λιγότερο συχνά τους άντρες μετά από τη γέννηση ενός παιδιού. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επιλόχεια κατάθλιψη επηρεάζει το 15% των γυναικών, ενώ μόνο μία στις τέσσερις περιπτώσεις διαγιγνώσκεται από τους ιατρούς και αντιμετωπίζεται.

Τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης μπορούν να συμβούν σε διάστημα από 24 ώρες μέχρι 6 μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζονται, κατά τη περίοδο αυτή συχνά παρατηρείται το αίσθημα της απόρριψης της γυναίκας από το σύντροφό της, μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ και γενικότερα  έλλειψη ικανοποίησης και ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε πρόσφεραν ευχαρίστηση.

Οι θεραπείες που προσφέρονται σήμερα στα πλαίσια της Αισθητικής Γυναικολογίας, μπορούν να βοηθήσουν τη νέα γυναίκα που μόλις γέννησε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, να επανακτήσει τη νεανικότητα στην «ευαίσθητη περιοχή» και κυρίως να αγαπήσει πάλι τον ίδιο της τον εαυτό. Μια ολιστική προσέγγιση οποιασδήποτε ανησυχίας της γυναίκας, μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ψυχολογίας της καθώς και την αλλαγή του τρόπου που και η ίδια και οι γύρω της την αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

aidoioplastikh
ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΙΔΟΙΟΥ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΙΔΟΙΟΥ
ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Όπως γνωρίζουμε, μετά από έναν τοκετό συχνά το αιδοίο χαλαρώνει σε μεγάλο βαθμό και δεν επανέρχεται στην προ της γέννας κατάστασή του. Οι μύες της περιοχής που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα, συχνά υφίστανται μια μόνιμη «βλάβη» καθώς το έμβρυο εξέρχεται από τη μήτρα. Συνήθη παράπονα στις περιπτώσεις αυτές είναι η απώλεια της ελαστικότητας που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή καθώς μειώνεται η ευαισθησία της

Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύσφιξη κόλπου (είτε μη επεμβατικά με τη μέθοδο Vagitense είτε χειρουργικά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις) για την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους όταν μια γυναίκα έχει αντιμετωπίσει έντονη διάταση των ιστών και των μυών της περιοχής, χαλάρωση της περιοχής καθώς και του περινέου στην είσοδο του κόλπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®
ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ
ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης γέννας, μπορεί να προκληθεί ακόμα και βλάβη στην περιοχή μεταξύ του κόλπου και του ορθού. Όταν έχει «σχιστεί» η περιοχή ή γίνει κακή ραφή, η περιοχή μπορεί να παραμείνει παραμορφωμένη όταν επουλωθεί το τραύμα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και να προκαλέσει δυσφορία κατά τη συνουσία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία στο πυελικό δάπεδο και σε χαλαρούς μύες, παρουσιάζοντας προβλήματα στην λειτουργία της ούρησης και, στις χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ακράτεια.

Τα καλά νέα και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η χειρουργική επέμβαση μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο που φαίνεται και νιώθετε την περιοχή, αποκαθιστώντας τόσο την αισθητική εμφάνιση του περινέου όσο και τον μυϊκό τόνο βαθιά στο πυελικό δάπεδο και τους κολπικούς μύες. Η χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσει την αισθητική εμφάνιση της περιοχής καθώς και τη λειτουργικότητά της είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε πολλές περιπτώσεις. Προσφέρει στη γυναίκα το αίσθημα της κανονικότητας στην περιοχή η οποία σύντομα επουλώνεται και επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι χαρά μας να κάνουμε μια φιλική συζήτηση με κάθε γυναίκα που μετά τον τοκετό νιώθει ότι θα ήθελε να εξετάσει, με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου ιατρού, τις επιλογές που έχει για να βελτιώσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της πιο ευαίσθητης και σημαντικής περιοχής του σώματός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΝΕΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΝΕΟΥ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
 • "Ο Δρ. Ναούμ είναι όχι μόνο ένας εξαιρετικός χειρουργός, αλλά και ένας ιδιαίτερα ζεστός άνθρωπος. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επιτέλους βρήκα τον άνθρωπο που με άκουσε και μου εξήγησε τις λύσεις που ταίριαζαν. Η ακράτεια με κρατούσε μακριά από πολλές καθημερινές μου δραστηριότητες, αλλά πλέον, χάρη στη θεραπεία που έκανα, η ζωή μου επανήλθε στην κανονική της μορφή."

  Μαρία Μ., 37 ετών
 • “Η απώλεια αίσθησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ήταν κάτι που ενοχλούσε πολύ το σύντροφό μου και με έκανε να ντρέπομαι. Διορθώνοντας αυτό, ανάκτησα την αυτοπεποίθησή μου και πλέον η ερωτική μου ζωή είναι απλά… τέλεια!”

  Χρυσή Κ.,41 ετών
 • “Ο πόνος που ένιωθα στην ευαίσθητη περιοχή δε μου επέτρεπε να φορέσω τα στενά παντελόνια που πάντα λάτρευα. Ούτε να κάνω γυμναστική ή ποδήλατο. Τελικά, η λύση ήταν πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμουν. Τώρα απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή της μέρας μου, κάνοντας ό,τι μου αρέσει!”

  Στελίνα Φ., 45 ετών
 • “Έχοντας γεννήσει 2 παιδιά και με το πέρασμα του χρόνου, κατέληξα να είμαι απογοητευμένη με την εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής μου. Δεν μπορούσα όμως να συμβιβαστώ με αυτό. Δεν ήθελα να το αφήσω έτσι. Ο Δρ. Ναούμ με άκουσε προσεκτικά και μου εξασφάλισε ένα αποτέλεσμα που δε θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να έχω. Χάρη σε αυτόν συνειδητοποίησα ότι τελικά είμαι ακόμα πολύ νέα και σκοπεύω να απολαύσω τη ζωή μου!”

  Λυδία Π., 52 ετών
ISO900127001

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.

Start typing and press Enter to search