ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
Εμμηνόπαυση

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάρια τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες  (οιστρογόνα – προγεστερόνη) που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο.

Για κάθε γυναίκα, το χρονικό αυτό σημείο, μεταξύ 40 – 50 ετών, είναι συνήθως φυσιολογικό, αναμενόμενο και ακολουθείται από διάφορες αλλαγές. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις των γυναικών που εισέρχονται πρόωρα στην εμμηνόπαυση, δηλαδή πριν την ηλικία των 40.

Οι αλλαγές αυτές στο σώμα της γυναίκας προκαλούν διάφορα συμπτώματα, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής της και εκδηλώνονται την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση. Αυτή η χρονική περίοδος, που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια, ορίζεται ως προεμμηνόπαυση. Είναι δηλαδή το χρονικό διάστημα πριν σταματήσει οριστικά η περίοδος. Ξηρότητα κόλπου, κνησμός, δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή), ουρογεννητικό σύνδρομο με ενοχλήσεις του ουροποιητικού συστήματος, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις. Όλα τα παραπάνω, όπως και η ακράτεια ούρων είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Βασική αιτία αυτών είναι η ατροφία του επιθήλιου της ουρογεννητικής οδού, που έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των οιστρογόνων.

Παρόλο που πρόκειται για έναν φυσιολογικό στάδιο της ζωής, κάθε γυναίκα – κατά την περίοδο αυτή – έχει το δικαίωμα να μη στερηθεί τίποτα. Να μη στερηθεί ούτε στο ελάχιστο την ικανοποίηση που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια από το σώμα της και τη σεξουαλική της ζωή.

Ο ρόλος της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας, ενός κλάδου αρκετά διαδεδομένου στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα μετρά ελάχιστα χρόνια ζωής, είναι συγκεκριμένος. Προσφέρει όλες τις ενδεικνυόμενες λύσεις για να επανέλθει η λειτουργικότητα και η εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής στα επίπεδα που επιθυμεί κάθε γυναίκα. Σε εκείνα δηλαδή που της επιτρέπουν να απολαμβάνει χωρίς αμηχανία, ανασφάλεια και προβληματισμό κάθε στιγμή. Όπως ακριβώς τις απολάμβανε τις περασμένες δεκαετίες της ζωής της.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να τονίσουμε, ότι το πλαίσιο της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας περιλαμβάνει θεραπείες και  λεπτές επεμβάσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από πλαστικό χειρουργό. Αυτές μπορούν να γίνουν μόνο από εξειδικευμένο γυναικολόγο, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη γεννητική περιοχή της γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

aidoioplastikh
ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
anaplash-xeileon
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΣ / ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
ΤΙ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΞΩΤ.ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ
ananeosh-megalon-xeileon-lipos
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
 • "Ο Δρ. Ναούμ είναι όχι μόνο ένας εξαιρετικός χειρουργός, αλλά και ένας ιδιαίτερα ζεστός άνθρωπος. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επιτέλους βρήκα τον άνθρωπο που με άκουσε και μου εξήγησε τις λύσεις που ταίριαζαν. Η ακράτεια με κρατούσε μακριά από πολλές καθημερινές μου δραστηριότητες, αλλά πλέον, χάρη στη θεραπεία που έκανα, η ζωή μου επανήλθε στην κανονική της μορφή."

  Μαρία Μ., 37 ετών
 • “Η απώλεια αίσθησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ήταν κάτι που ενοχλούσε πολύ το σύντροφό μου και με έκανε να ντρέπομαι. Διορθώνοντας αυτό, ανάκτησα την αυτοπεποίθησή μου και πλέον η ερωτική μου ζωή είναι απλά… τέλεια!”

  Χρυσή Κ.,41 ετών
 • “Ο πόνος που ένιωθα στην ευαίσθητη περιοχή δε μου επέτρεπε να φορέσω τα στενά παντελόνια που πάντα λάτρευα. Ούτε να κάνω γυμναστική ή ποδήλατο. Τελικά, η λύση ήταν πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμουν. Τώρα απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή της μέρας μου, κάνοντας ό,τι μου αρέσει!”

  Στελίνα Φ., 45 ετών
 • “Έχοντας γεννήσει 2 παιδιά και με το πέρασμα του χρόνου, κατέληξα να είμαι απογοητευμένη με την εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής μου. Δεν μπορούσα όμως να συμβιβαστώ με αυτό. Δεν ήθελα να το αφήσω έτσι. Ο Δρ. Ναούμ με άκουσε προσεκτικά και μου εξασφάλισε ένα αποτέλεσμα που δε θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να έχω. Χάρη σε αυτόν συνειδητοποίησα ότι τελικά είμαι ακόμα πολύ νέα και σκοπεύω να απολαύσω τη ζωή μου!”

  Λυδία Π., 52 ετών
ISO900127001

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.

Start typing and press Enter to search