ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Ως εμμηνόπαυση ορίζουμε τη μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως που εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάριά τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο (Οιστρογόνα-Προγεστερόνη). Για κάθε γυναίκα, το χρονικό αυτό σημείο είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο και ακολουθείται από διάφορες αλλαγές και επιπτώσεις, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες.

Ανάμεσα στις βραχυχρόνιες (αλλά πολύ ενοχλητικές) επιπτώσεις περιέχονται αλλαγές που οδηγούν σε ποικιλία συμπτωμάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής. Ξηρότητα κόλπου, κνησμός, δυσπαρεύνια (πόνος κατά την σεξουαλική επαφή), ουρηθρίτιδα με δυσουρικά ενοχλήματα, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, ακόμα και ακράτεια ούρων ως αποτελέσματα της ατροφίας του επιθήλιου της ουρογεννητικής οδού από την χρόνια έλλειψη οιστρογόνων.

Κάθε γυναίκα στην περίοδο αυτή όμως έχει το δικαίωμα να μη στερηθεί στο ελάχιστο την ικανοποίηση που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια από το σώμα της και από τη σεξουαλική της ζωή. Ο ρόλος της Αισθητικής Γυναικολογίας είναι αυτός ακριβώς: Να προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις για να επανέλθει η λειτουργικότητα και η εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής στα επίπεδα που επιτρέπουν στη γυναίκα να απολαμβάνει κάθε στιγμή όπως συνήθιζε τις περασμένες δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

aidoioplastikh
ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
anaplash-xeileon
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΣ / ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
anaplash-kolpoy
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΞΩΤ.ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
sysfiksh
ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ
ananeosh-megalon-xeileon-lipos
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ
vagitense
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
 • "Ο Δρ. Ναούμ είναι ένας εξαιρετικά ικανός χειρουργός αλλά και ζεστός άνθρωπος. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επιτέλους βρήκα τον άνθρωπο που με άκουσε και μου εξήγησε τις λύσεις που ταίριαζαν στις δικές μου ανησυχίες. Η ακράτεια με κρατούσε μακριά από πολλές καθημερινές μου δραστηριότητες αλλά πλέον η ζωή μου επανήλθε στην κανονική της μορφή. Ευχαριστώ πολύ! "

  Μαρία Μ., 37 ετών
 • “Η απώλεια αίσθησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ήταν κάτι που ενοχλούσε πολύ το σύντροφό μου και με έκανε να ντρέπομαι. Διορθώνοντας αυτό, ανάκτησα την αυτοπεποίθησή μου και πλέον η ερωτική μου ζωή είναι απλά… τέλεια!”

  Χρυσή Κ.,41 ετών
 • “Ο πόνος που ένιωθα στην ευαίσθητη περιοχή δε με άφηνε να γυμναστώ, να φορέσω τα στενά παντελόνια που πάντα λάτρευα, ακόμα και να κάνω ποδήλατο. Τελικά η λύση ήταν πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμουν! Και τώρα απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή της μέρας μου κάνοντας ό,τι μου αρέσει!”

  Στελίνα Φ., 45 ετών
 • “Έχοντας γεννήσει 2 παιδιά και περνώντας τα χρόνια, ήμουν απογοητευμένη με την εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής μου. Αλλά δεν ήθελα να το αφήσω έτσι. Ο Δρ. Ναούμ με άκουσε προσεκτικά και μου έδωσε ένα αποτέλεσμα που δε θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να έχω… Τελικά είμαι ακόμα πολύ νέα και σκοπεύω να απολαύσω τη ζωή μου!”

  Λυδία Π., 52 ετών

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Start typing and press Enter to search